Zaterdagnamiddag organiseerde de Veldhockeyclub Herentals i.s.m. de Vlaamse Hockey Liga haar eerste initiatiedag. Heel wat jongens en meisjes (ze waren met meer dan 100) grepen samen met hun ouders de kans om uitgebreid kennis te maken met veldhockey en de gloednieuwe Herentalse club.

Het werd een boeiende dag met tal van leuke activiteiten en, als kers op de taart, een bezoek aan de indoorhal.

Initiatie

‘Het aantal geïnteresseerden voor veldhockey overtreft onze stoutste verwachtingen! Welkom op het mooiste dat Herentals en regio te bieden heeft!’, aldus Els Van den Bossche, voorzitter van de Hockeyclub Herentals, tijdens de start van de initiatiedag. Gespreid over de middag verkenden meer dan 100 deelnemende jongens en meisjes enkele basistechnieken van hockey en stonden ze stil bij beginselen van teamgeest en fairplay.

Ook een aantal sportieve vaders kon er voor gewonnen worden om op de grasmat hun beste beentje voor te zetten. Op Golfclub Witbos in Noorderwijk werd speciaal daarvoor een terrein vrijgehouden. Terwijl de jeugd aan het hockeyen was, konden de ouders rekenen op informatie met uitleg over de hockeysport en de club.

Indoorhal

Ook een bezoek aan de indoorhal, die speelklaar wordt gemaakt voor het zomerkamp van augustus, stond op het programma. Met deze speciale insteek trachtte de Hockeyclub de betrokkenheid niet enkel van de spelers maar ook van de ouders aan te moedigen zodat zij zich overtuigd achter de sport kunnen scharen.

Hockey, sportiviteit en betrokkenheid, vormden de drie speerpunten van het initiatief. ‘De interesse voor de initiatie wijst erop dat hockey als outdoor- en gezinssport in de Zuiderkempen duidelijk gesmaakt wordt door jongens, meisjes en hun ouders’, gaat Els verder. Dat de club daarop voorbereid is, bewijzen de inspanningen die ze voor en achter de schermen levert.

Zomerstage

Het volgend event is de zomerstage (22-26/08). Kandidaat deelnemers voor het zomerkamp of kandidaat leden kunnen zich daarvoor aanmelden bij het secretariaat of via de facebook. Meer informatie: Els Van den Bossche -Voorzitter Hockeyclub Herentals - 0473/66 00 86 Ivan Aerts - Sportsecretariaat - veldhockeyherentals@gmail.com.